Tutorial Cara Buat Code Box

click to zoom

Hai all...yahoo!!gembira rasanya bila dh siapkan banner promot untuk blog koz ini...jadi pada korang kalau sudi promotlah blog koz ini di blog korang ok...

codenya boleh dapat pada ruangan belah kanan >>>>>>

tak pun dekat bawah ini:-














Apalah koz ini...asyik nak promot blog saje...hihi..okey2...berbalik pada tajuk sebenar petang ini koz nak penuhkan permintaan "Cik Qiqi"kita yang nak tahu cara-cara nak buat Box untuk code...jadi ikuti langkah2 di bawah

Langkah 1
Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2
Copy COde di bawah


<textarea name="textarea" cols="40" rows="4" wrap="VIRTUAL">Code Blog Korang</textarea>

Dan letak code blog korang pada ruangan yang tertulis "Code Blog Korang"

Contoh hasilnya:-



Dan save lihatlah hasilnya...

Kalau untuk Promot web lak ini code dier:-



<textarea cols="20" name="textarea" rows="2" wrap="VIRTUAL">Code Blog Korang</textarea>


Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:26

04 June, 2010 14:46

alahai.cutenye banner!!
:D

04 June, 2010 14:51

nice blog..sy follow awk tau
:)

04 June, 2010 15:13

xretiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

04 June, 2010 15:33

"Selamat Datang! Anda Kali Terakhir Buat Nakal Di Sini Pada Fri, Jun 4, 2010 03:30:54 PM" en kozz...buleh kah kamu ajar cm mne nk buat cm nie....plissss

04 June, 2010 15:39

@CiK QiQiahak...maksud qiqi nak tau cre pemasangan dier ker/???

04 June, 2010 15:40

@Nisa
okey nnt koz wat tutorial nyer ok :D

04 June, 2010 16:07

tenkiu en koz!!

04 June, 2010 16:18

comel kartun tu ^^
menanti tutorial lagi

04 June, 2010 16:30

xbole jgk sygku...myb probs cik qiqi nye template tu

05 June, 2010 23:43

:e: ehehehe...nice post...saye follow kamo lah,,ehehe

07 June, 2010 17:18

Waaa~ ku masih x faham..s0bs2

07 June, 2010 17:32

@Syat0za

code tu kne truk kat cini>

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

07 June, 2010 17:37

lorrhhh, camtuh.. nape letak "Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript" bawah skali?? xperasan weyh..hoho

07 June, 2010 17:44

@Syat0za
oh..x perasan ye..okok cory2..:P

koz dh edit lik post ini...:D hihi

07 June, 2010 17:45

bgus2 C;

07 June, 2010 17:46

alaaaa lupe nk ckp.. time kasih cgku !! hahaha

07 June, 2010 18:12

:t:came-came kembali hihihi

14 June, 2010 21:59

camne nak dpt kn code tu ??
huhuh

15 June, 2010 17:58

@syazwani thaharuddinsenang jek...cube amik code banner koz tu...wani just tukar alamat blog dan link gambar je^^

15 June, 2010 18:45

tq koz! kina dah buat....^^"
meh le jenguk http://justkina14.blospot.com/
ade wish utk koz skali! hehe ^^"

02 August, 2010 20:32

mekasih koz~
akhirnya jumpe gak tutorial buat mende alah ni..
xie-xie lao shi~
^__^

06 August, 2010 19:52

TQ Koz saya dah boleh buat dah..hihi..suke sangat ^^

30 November, 2010 21:16

salam..fy nak tanye..macamne koz boleh paste coding dalam entry and bila publish entry 2,coding x jejas? means coding 2 xtukar jadi banner or ape2..hope boleh reply ye.thnx..

09 December, 2011 20:21

xley pun... huhhu~ nk tanye kod blog tu yg mane ye?

02 August, 2012 22:30

x pahamlah....

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net