Tutorial Meletak icon Kegemaran di Favorite Icon/Favicon Blog

click to zoom

Hai all...seperti biasa koz akan berkongsi dengan korang tutorial yang berikutnya...

Tutorial kali ini ringkas sahaja...Tutorial kali ini adalah berkenaan cara korang nak letak /ganti icon favorite yang sedia ada kepada icon yang korang hendak...

sebagai contoh koz telah meletak icon seperti di bawah untuk mengantikan icon sedia ada...
click to zoom

Langkah-langkahnya mudah sahaja...korang hanya perlu mencari icon yang korang nak
tak kisah lah dalam format jpeg,png,giv,ico asalkan ia bersaiz kecil(50X50)
Selepas itu korang login>layout>Edit HTML. Kemudian
korang klick Ctrl+f pada keyboard korang dan cari code ini
</head>

kemudaian copy dan paste code di bawah sebelum code

<link href='Masukkan Link Gambar Di Sini' rel='SHORTCUT ICON'/>

Kemudian save dan lihatlah hasilnya...

camat mencuba :D
Ranking: 5

Comments:19

01 June, 2010 18:01

best ah ko punye tutorial. aku tunggu kau update je. hahaha :)

05 June, 2010 00:09

nk try laaa... :)

07 June, 2010 22:56

nape x jadik?? :b:

09 June, 2010 22:59

await tak jadik :(

09 June, 2010 23:41

same2 la x jadik..wuwuwuwu

21 June, 2010 12:20

buat kejap jer dh jdik! thx!!!

22 June, 2010 17:23

guys, someone...
bley tunjukkan contoh?

Thankzzzzzzzzz.....
site awk banyak tolong mizzz......
i will be ur loyal follower!!:c:

06 July, 2010 18:21

xjd laa.
xtaw nk crik gmba yg cmne.
tlong ekk :)

08 July, 2010 15:33

adehh..nape xjd ye??

12 July, 2010 16:09

thanx yee...aku nye dh jadik...

20 July, 2010 12:40

mekasih bro..jadi pon..rupanya amik direct link kat imageshack

28 July, 2010 22:17

owh..hohoho..gumbira..
tapi, bleh x bagi idea ikon ni mana mau dapat? ada cadangan?

02 August, 2010 10:29

ktmne nk dpt icon2 kecik nih???????????

15 August, 2010 11:10

nice, thanks for sharing..
mmg function ar ^^

04 October, 2010 22:33

sy amek gmbr askar kecik tuh ye...xtaw nk amek gmbr mne da... -.-"
tankz...

21 October, 2010 15:42

hey hey ;) best sgt sgt tahu ? i do love your artwork . go on bebeyh . thankss fer sharing ^^

08 November, 2010 22:41

x jadi ! why?

05 January, 2011 13:10

xjadiiiikkk
:f:

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net