Tutorial Cara Buka Link Pada New Tab

click to zoom

Hai all...bertemu kembali pada tutorial berikutnya...
hari ini koz akan mengajar cara nak buka new tab sekiranya korang klick pada mana-mana link di blog korang...caranya mudah anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah di bawah...

Korang boleh copy code di bawah..ada dua code...nak pakai mana-mana pun boleh

Code 1
<a href="Alamat Link Korang" target="_blank">
NamaKorang</a>

Code 2
<a href="Alamat Link Korang" target="_new">NamaKorang</a>

Kemudian masukkan link yang korang nak pada ayat "Alamat Link Korang"
Contoh:-

Code 1
<a href="http://kozumiro.blogspot.com/" target="_blank">kozumi_ro</a>

Code 2
<a href="http://kozumiro.blogspot.com/" target="_new">kozumi_ro</a>

Save dan lihatlah hasilnya...
Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:9

03 June, 2010 10:42

thanks 4 da tutorial..owh dh taw dh..sng jek..hoho anyway thanks

03 June, 2010 10:59

thanks for sharing.. ;)


My latest entry : Design Kasut Nike Yang Awesome !

22 June, 2010 01:26

em...
nak copy n letak kat mna koz????

01 July, 2010 13:10

saye rasa cik koz ni macam ajar x habis je la...tutorial dah bagus dah...tp kene la paham, tak suma orang dah lama berblog....saye ni beginner mmg x paham...mintak maaf kalu saye ni memang lembab sket...hehe

04 August, 2010 11:00

nk paste kt mne koz??????????????????????????????? sori xbaper terer sgt blog..=(

16 December, 2010 18:33

paste d mana?

17 January, 2011 18:31

koz,nak paste kat mane?
cam x ajar abis je

02 February, 2011 02:18

ahakz... da lme crik mende cmnie
p nak tnye...
mende tu nak copy pas2 nak lex katne???

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net