Tutorial Cara Buang Link 'Subscribe to: Posts (Atom)'

click to zoom

Hai all...hari ini koz nak berkongsi dengan korang satu tutorial ini...Jika korang perasan biasanya kebanyakan templet blog mesti ada link 'Subscribe to: Posts (Atom)'...biasanya kedudukannya dibawah sekali selepas post entry korang...bagi koz link ini macam menyemak je kat situkan...kepada sesiapa yang mengalami masalah ini, hari ini koz nk berkongsi dengan korang cara termudah untuk buang link tersebut...

Langkah 1

Masuk DASHBBOARD -> Layout -> Edit HTML...

Langkah 2

Klik kotak 'Expand Widget Template'...

Langkah 3

Cari code seperti di bawah ni menggunakan tool find (tekan keyboard ctrl + F)

<b:include data='feedLinks' name='feedLinksBody'/>

Bila dah jumpa korang delate code tersebut,kemudian save
dan lihat hasilnya...

Camat mencuba :D
Ranking: 5

Comments:16

08 June, 2010 10:17

ape guna nye post atom ni ek..

08 June, 2010 10:35

@marina anakcikbobLink Atom tu Fungsinya untuk menyambungkan blog tersebut kepada feed address blog yang berkaitan.jek..kira tak penting la...

10 June, 2010 22:32

@kozumi_ro Erkk..kenapa u x buang benda tu eh?

12 June, 2010 16:30

@nEo..
oh yang kat comment ni erk...adelah sbb nyer...hihi nnt koz terangkan

mcm mana nak buang perkataan OLDER POST, HOME, NEWER POST??????????

16 June, 2010 11:01

@MOHAMMAD HARIF BIN SHAHIDANKalau di buang,mcm mana pegunjung nak lihat artikel seblumnya?...

05 August, 2010 15:56

thks koz..

27 November, 2010 00:52

kalo nk buang subscribe to: post comments (Atom) cam kt bwh comment ni leh x? cane ye? maksehhh..:)

21 May, 2011 10:57

thanks for the tuto.. :C

03 July, 2011 14:00

thanxx !

05 August, 2011 18:26

ok da . tq ! :D

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net